Laitteisto täyttänyt kaikki tavoitteet – Doranova toimittaa Vietnamiin lisää kaasupumppaamoja


Doranovan kaikkien aikojen suurin kaatopaikkaprojekti laajenee entisestään, kun yhtiö toimittaa Binh Duong Water-Environment Joint Stock Companylle (BIWASE) vielä kaksi pumppaamoa. Lisätilauksen arvo on 500 000 euroa.

Nyt toimitettavat kaasupumppaamot ovat jatkoa kaatopaikkakaasujen keräys- ja hyötykäyttöjärjestelmälle, jonka Doranova luovutti alkuvuodesta 2018.

– Kokonaisuus on täyttänyt kaikki tavoitteet, jotka asiakkaamme projektille asetti. Siksi BIWASE investoi nyt kapasiteetin kasvattamiseen, kertoo Doranovan biokaasuratkaisujen toimialajohtaja Mikko Saalasti.

Vietnamiin toimitettavat kaasupumppaamot ovat Doranovan suunnittelemia ja ne valmistetaan Suomessa. Pumppaamot rakennetaan 40 jalan mittaisiin merikontteihin, joten niiden rahtaus on helppoa.

– Kun pumppaamokaupasta neuvoteltiin, keskustelimme vaihtoehdosta, jossa pumppaamot olisi valmistettu Vietnamissa ja niihin liittyvä automaatio olisi tuotu Suomesta. Hintaero Suomessa valmistettuun, taatusti toimivaan kokonaisuuteen oli kuitenkin niin pieni, että ajatuksesta luovuttiin, kertoo Saalasti.

– Nyt toimitettavat kaasupumppaamot ovat hyvä osoitus siitä, että Suomesta voidaan toimittaa halvemman kustannustason maihin myös pienempiä teknisiä kokonaisuuksia ilman vientitukia. Laitteistojen teknisten ominaisuuksien ja niiden hinnan on oltava kohdillaan, painottaa Doranovan toimitusjohtaja Antti Myllärinen.

 


Toteutus: unfair.fi & varikas.fi